Retrogradarea planetelor personale: a fi sau a nu fi...? | ASTROTV.RO
Sună acum! 0903 760 883
1,92 EUR/min (cu TVA inclus)
 
 
Aveți nevoie de ajutor? ASTROTV.RO Informații: 0213173566
Astrologie și horoscop

Retrogradarea planetelor personale: a fi sau a nu fi...?

Când vorbim despre planetele rapide sau personale, vorbim despre Mercur, Venus, Marte şi chiar despre Jupiter. Sunt planetele care, într-un fel sau altul, ne marchează existenţa, ele sunt cele care dau culoare personalităţii noastre, relaţiilor dintre noi, opţiunilor noastre. Sunt legate de fapt, de viaţa noastră de zi cu zi.

Mercur obligă la meditație

Mercur retrogradează de patru ori în acest an: 27 dec.2009 – 15.ian 2010, în semnul Capricornului; 18 apr. – 12 mai, în semnul Taurului; 20 aug. – 13 sept., în semnul Fecioarei şi 10 dec – 30 dec, în semnele Săgetătorului şi Capricornului.

În perioadele de retrogradare ale lui Mercur, suntem de regulă senzitivi la tot ce se petrece în jurul nostru, şi de aici numeroase blocaje de comunicare sau mai precis o comunicare prost înţeleasă. Este bine să nu luăm decizii importante, să fim atenţi la contractele pe care le semnăm, să nu ne lăsăm duşi de val. Perioada de retrogradare a lui Mercur este foarte bună pentru planificări, revenirea asupra unor proiecte abandonate, regândirea de strategii de afaceri sau de viaţă. Cei cărora le place scrisul, fie ei jurnalişti sau scriitori, acum vor scrie parcă mai mult, acum le vor veni idei, vor fi inspiraţi şi pot da strălucire unor subiecte pe care din comoditate sau din lipsă de timp, le-au abandonat în vreun sertar.

Problemele de comunicare pot apărea la folosirea calculatorului pentru că, aşa cum spunea un prieten astrolog, Mercur îi iubeşte pe IT-işti: pot cădea reţele, email-urile să ajungă în alte părţi decât unde trebuie, calculatoarele se pot bloca, imprimantele să obosească iar xeroxurile să aibă nevoie tocmai acum de toner. Trebuie să aveţi răbdare cu aceste ustensile pe care tot noi le-am creat. La fel se poate întâmpla și cu orice rețea de telefonie.

Interesant este că Mercur va retrograda anul acesta în semne de pământ, semne care răspund de stabilitate, de finanțe, de industrie și economie, de nutriție. Perioada de retrogradare din semnul Capricornului, la cumpăna dintre ani și jumătatea lunii ianuarie dar și la finele anului 2010, pentru România rezonează cu casa a 11-a, politic și administrativ, casa Parlamentului, a consiilor județene și locale și a legislativului. Posibil ca o serie de hotărâri ale acestora să nu concorde cu nevoile sociale și de aici o serie de neînțelegeri. Deși se pleacă de la un act benefic, odul cum este transis face să nu fie înțeles exact de către cei cărora li se adresează și de aici tensiunile, comunicare scurtcircuitată la diverse niveluri, buimăceală și revoltă.

Perioada de retrogradare din semnul Taurului, pe casa a 2-a, poate să ducă la problem în ceea ce privește banii – salariile, alocațiile și pensiile vor întârzia, băncile se pot confrunta cu o creștere a datornicilor, imposibilitatea plăților datoriilor la termen de către populație, decizii neinspirate, nerespectarea unor clauze contractuale să întârzie tranșele de împrumuturi și de aici blocaje financiare care ne vor face să batem pasul pe loc.

Retrogradarea din semnul Fecioarei, în Casa a 7-a, a diplomației poate aduce o denaturare a imaginii României în lume prin transformarea unor zvonuri rău intenționate în acuze care vor face atingere intereselor naționale - posibile revendicări teritoriale sau de autonomie a unor teritorii, discriminare, cu focalizare pe interesul unor minorități ș.a. Pe de altă parte, fiind vorba despre semnul care răspunde de nutriție și digestie, izbucnirea sau culminarea unor epidemii să aducă Ministerul Sănătății în situația de a recunoaște că nu este pregătit pentru o asemenea luptă. Poate crește incidența bolii nervoase, dar și a bolilor care implică nutriția, cum este diabetul, și digestia – intoxicații alimentare, infestare cu diverși germeni etc.


Venus obligă la acceptare

Venus va retrograda între 8 oct – 18 nov, în semnele Scorpionului şi Balanţei. Când retrogradează Venus în primul şi primul rând trebuie să fim atenţi la relaţii. Creativitatea este cea mai viciată în această perioadă, de aceea este bine să fim atenţi la sentimente, să nu luăm decizii importante sub impulsul lor şi la domeniile în care Venus se manifestă – toate formele de artă, mai ales la expresivitate, la simţul estetic diminuat şi la criteriu valoric supra sau subevaluat. Decizia de a ne căsători trebuie ocolită, iar dacă se face vreo nuntă în această perioadă fiţi siguri că va fi una cu probleme. Poate apărea imboldul de a investi în obiecte de artă, în bijuterii, în renovări de anvergură. Abţineţi-vă de la toate acestea dacă vreţi să nu vă treziţi cu conturile golite. Nu faceţi investiţii cel mai bine este să vă revizuiţi atitudinea faţă de propriile venituri şi să încercaţi să fiţi mai zgârciţi tocmai pentru a avea resurse pe când va ieşi Venus din retrogradare.

Pentru România, retrogradarea pe Casele a 8-a și a 9-a, arată că sunt vizate datoria externă, relațiile financiare cu UE, decizia de a emite pachete de legi care să vizeze creditele externe dar și o rată crescută a mortalității infantile și prin boli care implică un mod de viață dezordonat, boli de natură sexuală. De asemenea, sunt vizate învățământul – probabil neînțelegeri în aplicarea noului sistem de învățământ, salarizare egalitară, importurile și exporturile, comerțul naval. Furtuni fără precedent, posibile inundații și schimbări bruște de temperatură, accidente de avion prin incidențe de zbor, corupție sau infracționalitate nu doar în mediul laic ci și în cel bisericesc. Vor crește alarmant numărul divorțurilor. Sunt vizați și oamenii de rând și VIP-urile.


Marte obligă la stăpânirea de sine

Marte retrogradează din 20 dec 2009 până în 10 mart 2010, în semnul Leului, semn la fel de energic. În această situaţie, trebuie să fim atenţi la agresivitate, la felul cum ne canalizăm energiile și cum ne gestionăm resursele. Această lungă perioadă de retrogradare va pune la încercare anduranța românului.

Este o perioadă de conflicte interne care riscă să ajungă în stradă, conflicte generate de nesiguranța zilei de mâine și de sărăcie. Leul fiind un semn al puterii, arată că avem capacitatea de a muncii până la extenuare dacă trebuie, cu condiția să fim siguri că apoi ne va fi bine. Din păcate starea de fapte exte extrem de explozivă și poate scoate oamenii în stradă. Conflicte incendiare între muncitori și conducere, între angajați și patroni, posibile accidente de muncă legate de sursele de foc și electricitate, incendii ale unor întreprinderi, unor instituții sau imobile de interes general – bibliotecă, muzeu, arhive, pensiuni, cluburi, școli, sedii de universități ș.a.

Tensiuni pot izbucni și în sânul armatei, vor ieși la lumină afaceri oneroase în care sunt implicațiile ajung până la vârf, o escaladare a conflictelor în Irak și Afganistan, izbucnirea unor epidemii de gripă sau de alt gen. Accidente bizare, o creștere a violenței, mai ales a celei familiale, irascibilitatea românilor va cunoaște forme dintre cele mai agresive pe fondul nesiguranței de care aminteam mai sus.


Jupiter obligă la asumare

Jupiter va retrograda între 23 iul – 18 nov, din semnul Berbecului în semnul Peștilor, la nivelul Casei 1 și a 2-a. Crize de identitate națională. Lipsa banilor. Secătuirea visteriilor. Ordonanțe și taxe care spoliază și de aici, creșterea conflictelor cu autoritățile. Vigilența sistemului coercitiv va fi pus la încercare. Multe infracțiuni vor fi descoperite și pedepsite. Unele bănci vor da faliment. Vor dispare de pe piață mare parte din agențiile imobiliare dar și din cele care se ocupă cu speculațiile financiare – jocuri, cazinouri, scandaluri legate de Loteria Națională, economia subterană .

Atitudini și legi ale puterilor de stat vor încinge iar spiritele. De o parte a baricadei populația sărăcită, de cealaltă cei care emit sau lucrează cu legile. Miza este mare, interesul ajijderea. Scandaluri, pe care le credeam uitate sau încheiate, vor reveni iar în actualitate – extorcare de fonduri, evaziune, scandaluri amoroase, corpție, prostituție de lux, mita și darea de mită. Jupiter le readuce la lumină pentru a se finaliza dosare oprite la jumătatea drumului de alte interese, decât cele ale cetățeanului. Jupiter înseamnă lege și Tribunal. De regulă afacerile și lucrurile demarate pe un Jupiter retrograd au darul de a se anula atunci când el intră în mers normal. Sau ceea ce a fost rapt și luat pe nedrept atunci când era în mers normal, Jupiter retrograd poate da înapoi.

Starea sufletească a românilor este deplorabilă, lipsa de optimism putând duce la gesturi neașteptate. Va trebui să dăm dovadă de tărie ca să putem merge mai departe, să zâmbim atunci când ne doare și să sperăm ca poate fi și mai bine. Oricum legea selecției operează independent de noi dar cu ajutorul noastru.


De milenii, astrologia este omniprezentă în toate culturile omenirii, care a observat prezența divinației în mișcarea planetelor și a stelelor. Astrologia, și implicit horoscopul care derivă din ea, se bazează pe ideea că macrocosmosul sau tărâmul celestic sunt o reflecție a lumii pământești. Cu alte cuvinte: "Precum sus, așa și jos." Poziția stelelor și a planetelor în ziua nașterii afectează personalitatea, starea de spirit, karma și scopul vieții pământești. Dacă crezi în această filozofie, probabil că ai observat o asemănare interesantă, dacă nu chiar ciudată între tine și ceilalți nativi ai aceleiași zodii.

Pentru a te cunoaște mai bine sau pentru a înțelege oportunitățile și evenimentele ce te așteaptă în viață poți apela la o previziune astrologică. Totodată o analiză astrologică îți va oferi toate informațiile ca tu, respectiv personalitatea ta să poată triumfa exact așa cum îți este scris în stele.


Ce este AstroTV?

Astrotv.ro este mai mare comunitate de astrologi și clarvăzători de pe internet care furnizează consiliere telefonică. În cei peste 10 ani de existență, ASTROTV.RO a făcut deja peste 4 milioane de predicții, ritualuri, dezlegare de farmece și numeroase alte consultări telefonice. A ajutat pe mulți să-și găsească calea în viață, le-a oferit răspunsuri precise care le-au îmbunătățit viața. Ceea ce oferim este mai mult decât ghicit sau vrăjitorie. Clarvăzătorii și astrologii noștri cu ani de experiență te pot ajuta să găsești calea spre fericire și echilibru. Toate astea pot fi dobândite cu ușurință. Sunând experții noștri ai și făcut primul pas!

Consilierii noștri spirituali îți stau la dispoziție zi de zi, 24 de ore din 24. Apelează la unul dintre ei încă azi! Toate convorbirile telefonice sunt confidențiale, și nu vor ajunge la urechi neautorizate. Totul rămâne între tine și consilierul tău. Îți garantăm confidențialitate și siguranță maximă, pentru ca tu să poți beneficia de sfaturile primite. Satisfacție 100%!

 
Cea mai mare comunitate de clarvăzători din România, disponibilă 24 de ore din 24 prin telefon.
0903 760 883
1,92 EUR/min (cu TVA inclus)
Deeamaanth
Interior:
 
Raisa Rai
Interior:
 
Eliza
Interior:
 
Maya
Interior:
 
Carla
Interior:
 
Theresa
Interior: